Zorgcentrum de Hullen in nieuw jasje.

Nieuwbouw de Hullen

Beste buurtgenoten,

De Hullen in een nieuwe jas, de nieuwbouw krijgt voeten aan de grond. Nadat er in mei 2018 in De Krant een artikel heeft gestaan over de nieuwbouw van De Hullen is het een lange tijd stil gebleven. Achter de schermen is er echter hard gewerkt om de realisatie van de plannen rondom de nieuwbouw de komende periode uit te kunnen gaan voeren.

Zoals wellicht bij u bekend is De Hullen één van de negen locaties van Interzorg. Onlangs is De Hullen door Interzorg verkocht. Veranderende financieringsstromen vanuit Den Haag is de reden om tot verkoop over te gaan. Gedurende de gesprekken rondom de verkoop zijn er afspraken gemaakt tussen Interzorg en de koper. Twee afspraken lichten we hier uit: Interzorg huurt nu De Hullen (de bewoner merkt niks van deze verandering) en op korte termijn wordt er met de nieuwbouw gestart.

In 2020 hopen wij dan ook te komen tot concrete plannen . Het maken van deze plannen gaat in nauwe samenwerking met de Hoprank in Peize, eveneens één van de locaties van Interzorg. In Peize wordt op 1 maart a.s. gestart met een verbouwing. Veel kennis die daar is opgedaan wordt ingezet bij de plannen omtrent de nieuwbouw van De Hullen. U kunt daarbij denken aan afmetingen van een appartement, hoe en waar hulpmiddelen (o.a. tilliften, ICT en alarmering) hun plek krijgen binnen het gebouw/ het appartement van de bewoner en de inrichting in en om het gebouw.

Bij de plannen rondom de verbouwing wordt vanzelfsprekend ook rekening gehouden met de toekomst. Sinds januari van dit jaar is er een nieuwe wet in werking getreden, de wet Zorg en Dwang. Met enige regelmaat komt dit onderwerp ook in de media, mogelijk hebt u daar iets van gelezen of gehoord. In deze wet staat de vrijheid van mensen voorop, zogenoemde ‘gesloten afdelingen’ zoals die nu zijn georganiseerd binnen verpleeghuizen moeten verdwijnen.  Uitgaande van deze nieuwe wet is er bij de nieuwbouwplannen dan ook uitvoerig nagedacht over hoe toekomstige bewoners, veelal met geheugenproblematiek, maximale vrijheid kunnen behouden.  Waarbij ook oog is voor de veiligheid van de bewoner.

In de loop van dit jaar wordt u, als buurtbewoner, betrokken in het meedenken over de nieuwbouw van De Hullen.  We gaan met elkaar in overleg over de veranderingen die worden doorgevoerd ten aanzien van het fysieke gebouw. Eveneens willen we heel graag met u in gesprek over wat wij voor elkaar kunnen betekenen, als De Hullen straks de nieuwe jas aan heeft.