Nieuwsbrief 2 de Marke

We zijn begonnen!

U heeft het vast gezien! De gemeente is begonnen met de voorbereidingen om de school te slopen.

Wat er allemaal aan vooraf ging:

Vleermuizen

Er zijn sporen van vleermuizen gevonden in het gebouw en daardoor kon de sloop niet direct van start gaan. Er is eerst een onderzoek gedaan door een vakspecialistisch bureau.

Dit bureau heeft ook een aantal keren op de locatie gepost op tijden dat vleermuizen vliegen. Ook is er onderzocht of er zwaluwen en mussen in het gebouw verbleven.

Er zijn op verschillende adressen vleermuiskasten opgehangen, zodat de vleermuizen, die dakloos werden, vervangende woonruimte konden creëren.

Tenslotte is het gebouw voorzien van gaten in de gevels en in het dak, waardoor het gebouw niet geschikt meer is voor de bewoning van vleermuizen.

Asbestsanering

Nadat het pand onbewoonbaar is gemaakt voor vleermuizen is gestart met de asbestsanering. De verwachting is dat de asbestsanering in week 3 van 2020 afgerond is.

Bouwprotocol

Ondertussen heeft de gemeente het bouwprotocol in werking gezet. Met dit protocol nemen wij maatregelen om schade te voorkomen. Deze maatregelen zijn o.a. de trilling meter, de meetbouten en de peilbuizen.

De peilbuizen zijn geplaatst om de grondwaterstanden voortdurend te monitoren.

Er zijn bouwkundige opnames gedaan bij de woningen rondom het gebouw en er zijn meetbouten geplaatst om voor, tijdens en na de werkzaamheden te controleren of er zettingen zijn.

Tijdens de werkzaamheden worden er trilling meters opgehangen. Deze geven bij de grenswaarde een melding, zodat er direct ingegrepen kan worden om schade te voorkomen.

Sloop

Wanneer de provincie akkoord gaat met de stikstofberekening, dan kan er in week 4 begonnen worden met de sloop.

Stuurgroep De Marke

De Stuurgroep is voor de eerste bij elkaar geweest. In deze groep zitten vertegenwoordigers van de gemeente, het schoolbestuur, de school en buurtbewoners.

Naast deze stuurgroep worden er werkgroepen uit verschillende geledingen geformeerd, die verschillende thema’s gaan voorbereiden, zoals verkeer, buitenterrein, …

Op dit moment is het de verwachting dat het gebouw over ongeveer 2 á 3 jaar in gebruik genomen kan worden, afhankelijk van de gekozen landelijke en provinciale oplossing ten aanzien van de PAS- wetgeving.

Wilt u meer informatie?

We houden u regelmatig op de hoogte via deze nieuwsbrieven. Voor vragen kunt u altijd contact met de projectleider opnemen.

Mevr. Annette van der Aa Telefoon: 050-5027742

E-mail: a.vanderaa@noordenveld.nl