Goed om te weten

Er zijn verschillende organisaties die voor u als buurtbewoner nuttig kunnen zijn.

Hieronder staan een aantal vermeld met de link naar hun websites.

Humanitas Noordenveld: voor bijv. vriendschappelijk huisbezoek of hulp bij thuisadministratie.

Kerk en Samenleving: verschillende taakgroepen en activiteiten vanuit de protestantse kerken.

Stichting Welzijn in Noordenveld: voor bijv. goedemorgendienst, personenalarmering, klussendienst, maatijdvoorziening, mantelzorgondersteuning, buurtbemiddeling en nog meer.

VOR (Vervoer ouderen Regio Noordenveld): voor individueel taxivervoer door vrijwilligers.

Bij de Buren/Noorderkroon of het restaurant van Zorgcentrum de Hullen kan je een keertje mee eten!

Sport en Cultuur via WiN of Sporthal en zwembad De Hullen. Voor zwemmen, Meer bewegen voor ouderen, Seniorengym, en andere leuke activiteiten.

Zelf vrijwilligerswerk doen? Bij verschillende organisaties kunnen ze uw hulp goed gebruiken.

Duurzaamheid:  Je leest hier o.a. tips over energiebesparing, duurzaam inkopen en toekomstbestendig ondernemen. De gemeente wil hier laten zien wat ze doen voor inwoners en ondernemers. Een leuke site dus om je te informeren over duurzaamheid. Neem een kijkje op: www.DuurzaamNoordenveld.nu

Domotica: Zelfstandig blijven wonen met behulp van domotica. Het integreren van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven.

Zie bijvoorbeeld het kennisdomein van de website van Ziggo.

Of misschien is het gebruik van de verzilverlening van de gemeente Noordenveld iets voor u, om uw woning (meer) levensloopbestendig te maken.

Regelhulp overheid: Regelhulp is een routewijzer van het ministerie van VWS voor het regelen van langdurige zorg en hulp. Heeft u hulp nodig voor uzelf, uw kind of iemand anders? U leest hier wat u zelf kunt doen, en hoe u professionele hulp organiseert. Ook de bijbehorende wet- en regelgeving wordt uitgelegd.