Wijkschouw voorjaar 2019

Jaarlijkse wijkschouw op 13 juni 2019

Ieder jaar wordt in onze wijk vanuit de gemeente een zogenaamde wijkschouw georganiseerd, Dit jaar op 13 juni a.s. Op deze dag worden de knelpunten in de wijk doorgenomen die van te voren door de wijk zijn aangeleverd. Letterlijk fietsen de vertegenwoordigers van de gemeente van de afdelingen “grijs” (bestrating, stoepen, afwatering, lantaarnpalen etc.) en “groen” (plantsoenen, bomen, bos etc.) en vertegenwoordigers vanuit de wijk door de wijk om de problemen door te nemen. Ook vertegenwoordigers van WIN, de wijkagent en soms nog vertegenwoordigers van andere instanties zijn hierbij aanwezig. Onze ervaring tot nu toe is, dat een groot deel van de knelpunten ook daadwerkelijk uit de wereld geholpen worden. De onderwerpen die de aandacht krijgen zijn naast de gebieden “grijs” en “groen”, die hierboven al genoemd werden, “veiligheid” (criminaliteit, hangplekken, verkeersveiligheid etc.) en “sociale samenhang” (eenzaamheid, activiteiten, het bestaan van ‘sociale’ whatsappgroepen etc.).

Ter voorbereiding van de wijkschouw wordt er een zogenaamde voorschouw in de wijk gehouden. Uiterlijk 19 april dienen de knelpunten binnen te zijn. Alle gesignaleerde problemen en probleempjes in de wijk worden na deze datum in een rapportage bijeengebracht. Deze rapportage gaat vervolgens naar WIN en naar de gemeente, zodat dezen zich alvast kunnen voorbereiden op de uiteindelijke wijkschouw. Daar waar dat kan, wordt de rapportage geïllustreerd met foto’s.

Net als vorig jaar willen zo veel mogelijk u, als wijkbewoner, bij de inventarisatie van knelpunten te betrekken. Want wie kan het beste de problemen in uw straat overzien ? Dat bent u natuurlijk, die dagelijks in uw directe woonomgeving verkeert.

Signaleert u in uw straat (of directe omgeving) onveilige situaties, overhangend groen, steile opritjes voor kinderwagens en rolstoelen etc. etc., geef dat dan door aan de buurtverbinder in uw straat. Naam en huisnummer vindt u op de website www.hullenveldroden.nl . In straten waar nog geen buurtverbinder is, kan de informatie, het liefst (maar niet noodzakelijk) voorzien van een foto, doorgegeven worden aan hullenveld@ziggo.nl . Ook kan het zijn dat uw buurtverbinder zelf al contact gezocht heeft met u en uw straatgenoten of dat groepjes van buurtverbinders al bezig zijn met een kritische tocht door de wijk. Dat maakt niets uit; het gaat er om dat zo veel mogelijk knelpunten gesignaleerd worden.

We hopen op uw inbreng, dan houden we met elkaar Hullenveld heel, groen, veilig en leefbaar