Sluiting en tijdelijke locatie De Marke

Sluiting school (Overgenomen uit Nieuwsbrief de Marke 21-12-2018)

Zoals u allen weet heeft de gemeente per ingang van dinsdag 18 december de school gesloten. Naar aanleiding van scheurvorming in de muren is er een onderzoek geweest en nu blijkt dat de vloer van het oudste deel van de school is aangetast door roestvorming en kan de vloer niet meer zwaarbelast worden. De gemeente Noordenveld wil geen enkel risico nemen, vandaar dat de school per ingang van 18 december werd gesloten.

Het was teleurstellend dat het kerstdiner niet kon plaatsvinden. Wij als team vinden dit ook ontzettend jammer en begrijpen dat dit ook voor de leerlingen een grote tegenvaller is. n het nieuwe jaar wordt er een moment gepland waarop de kinderen en de leerkrachten een gezellig samenkomen zullen hebben.

Dinsdagavond 18 december was er een drukbezochte informatieavond georganiseerd in Hotel Langewold. Tijdens deze avond heeft de wethouder, de constructeur, algemeen directeur van OPO Noordenveld en de directeur van obs de Marke de belangstellenden verder geïnformeerd. We waren zeer blij met de enorme opkomst: er waren rond de 300 belangstellenden. Tevens was er gelegenheid voor het stellen van vragen en het delen van zorgen. De avond is in een goede sfeer verlopen en we willen de ouders hartelijke bedanken voor hun aangeboden hulp, positieve reacties en kritische noten.

Nieuwe locatie

Op woensdag 9 januari starten de groepen 3 t/m 8 op de nieuwe locatie aan de Hullenweg, achter de sporthal. Het is een prachtige locatie in het groen, met de sporthal en het zwembad om de hoek. De klaslokalen van de groepen 1/2b, 1/2c en 2/3 worden in het eerste kwartaal (fase 2) ook op deze locatie geplaatst. Tot die tijd blijven deze groepen gebruik maken van de oude locatie aan de Molenweg.

De leerkrachten zijn afgelopen dinsdag direct begonnen met het opruimen van de kerstspullen en het inpakken van alle materialen in de klas. Gelukkig bracht het verhuisbedrijf vele kisten en dozen. Vanaf 7 januari brengt het verhuisbedrijf de meubels en ingepakte dozen naar de nieuwe locatie. Maandag 7 januari en dinsdag 8 januari gaan de leerkrachten de klaslokalen inrichten en klaar maken voor een nieuwe start in het nieuwe gebouw.

Andere schooltijden groepen 1/2b, 1/2c en 2/3

Veel kleuters en kinderen uit groep 2/3 hebben ook oudere broertjes en/of zusjes op school. Om ouders de gelegenheid te bieden om op tijd te kunnen komen op de twee verschillende locaties beginnen deze groepen 10 minuten eerder, zowel ’s morgens als ‘s middags.

Hierdoor ontstaan er voor de groepen 1/2b, 1/2c en 2/3 de onderstaande schooltijden: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagmorgen

8.20 tot 11.50 uur (de buitendeur op het kleuterplein gaat om 8.10 uur open) en van 12.55 tot 15.05 uur (Woensdag: 8.10 tot 12.20 uur)

De overige groepen behouden de reguliere schooltijden.

Afscheid nemen

Op woensdag en donderdag hebben de kinderen afscheid kunnen nemen van de leerkracht, de klas en het schoolgebouw. Vooralsnog was dit de laatste keer dat de leerlingen naar binnen mochten. Persoonlijke bezittingen en werkjes uit de klas konden in de luizenzak meegenomen worden naar huis. Buiten op het plein hebben de leerkrachten de ouders fijne feestdagen kunnen wensen.

De start op 9 januari 2019

Op woensdag 9 januari heten we de kinderen van de groepen 3 t/m 8 welkom op de nieuwe locatie bij de sporthal. Om de verkeersveiligheid te kunnen waarborgen doen we een beroep op de ouders en verzorgers om zoveel mogelijk op de fiets te komen.

Op dit moment verwachten we dat u de locatie kunt bereiken via de Ceintuurbaan, voor de sporthal langs richting de school en via de Borglaan het terrein kunt verlaten. Wanneer dit definitief is hoort u dit van ons.