Duurzaam Hullenveld

Op dinsdag 4 juni 2024 kwamen inwoners uit de wijk Hullenveld bij elkaar in Café Onder de Linden in Roden. Thema van de avond is een duurzamer Hullenveld. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door Duurzaam Noordenveld en het Drents Energieloket.

Isoleren

Van 19.30 uur tot 21.30 uur was het café gevuld met een positieve sfeer. Er werden goede gesprekken gevoerd. Tijdens de avond konden bewoners meer leren over isolatie. De presentatie van het Drents Energieloket gaf handige tips over hoe bewoners hun huis beter kunnen isoleren. Dat helpt niet alleen om minder energie te gebruiken, maar ook om de energierekening te verlagen.

Duurzaam Hullenveld

Verder kregen de bewoners informatie over het Wijkuitvoeringsplan. Dat plan vertelt hoe de bewoners en de gemeente samen gaan werken om de buurt duurzamer/aardgasvrij te maken. Alle aanwezigen kregen een bon voor een gratis energieadvies, ter waarde van 450 euro. Daarmee kunnen ze een onafhankelijke energieadviseur uitnodigen die bij je thuis komt om te kijken hoe je je huis energiezuiniger kunt maken.

Aanmelden werkgroep en aanvraag voucher

Ook konden bewoners zich aanmelden voor de werkgroep. Dat is een groep mensen uit de buurt die samen met de gemeente en duurzaamheidsexperts gaan werken. Ze gaan kijken naar specifieke problemen en oplossingen bedenken om Hullenveld nog duurzamer te maken. Wil je meedoen met dit team of de voucher voor de energiecoach ontvangen? Stuur een mail naar duurzaam@noordenveld.nl.

Kijk ook op: https://www.duurzaamnoordenveld.nu/