Doe mee met Burendag 2024!

Wat is burendag?

Buurten worden socialer en leuker als buren elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zich samen inzetten voor de buurt. Die contacten zijn de basis voor een sociaal sterke samenleving waarin iedereen ertoe doet. 

Ken jij je buren al járen en kom je er regelmatig over de vloer? Of ben je nieuw in de wijk en benieuwd wie er allemaal om jou heen wonen? Organiseer een burendag! Buurten worden levendiger wanneer iedereen zich inzet voor de wijk. Je kan meedoen met Nationale Burendag in 2024, of zelf iets organiseren. Lees wanneer de burendag is, hoe je je eigen burendag organiseert en welke leuke activiteiten je kan doen!

Nationale Burendag 2024

In 2024 wordt Nationale Burendag gevierd op zaterdag 28 september. Burendag is een initiatief van het Oranje Fonds en Douwe Egberts en wordt ieder jaar in het vierde weekend van september gevierd. Waarom? Omdat buurten een b’tje leuker, veiliger en socialer worden als buren elkaar ontmoeten en helpen! Zin om een bakwedstrijd, spelletjesdag of buurtbarbecue te organiseren? Tof! Op de website burendag.nl kun je meer lezen over het initiatief en inspiratie opdoen voor jouw buurtactiviteiten. En goed nieuws: vanaf 10 juni kun je jouw activiteit aanmelden en hier zelfs tot 350 euro budget voor aanvragen! Hierbij geldt wel: op = op.

Zelf iets voor de buurt organiseren op een andere datum

Je kan natuurlijk buiten dit initiatief om ook een eigen buurtactiviteit organiseren. Dan kun je een datum prikken die iedereen uitkomt en weet je zeker dat je buurt compleet is! Van betrokken buren heb je namelijk het hele jaar profijt. Als iedereen voor elkaar klaar staat, hoeven minder mensen alleen te zijn. Het mooie is: ook veel gemeenten stellen hier een budget voor beschikbaar.

Budget burendag 2024 aanvragen bij gemeente

Check eens bij de gemeente of jij budget voor een burendag of andere activiteit kan krijgen. Er zijn vaak potjes beschikbaar voor het verleuken van jouw wijk. Wat ga jij op burendag organiseren?