Plankaart laadpalen gemeente gepubliceerd

Bericht van de gemeente m.b.t. meedenken over laadpalen dd. 12-10-2023

Tot en met 17 september bestond de gelegenheid om te reageren op de gemeentelijke concept plankaart met betrekking tot mogelijke openbare laadpalen (tot aan het jaar 2030). We hebben 101 reacties ontvangen die rechtstreeks via locaties op de plankaart zijn binnengekomen. Daarnaast heb ik persoonlijk nog 14 afzonderlijke berichten ontvangen.

Inmiddels zijn deze reacties verwerkt en hebben we de plankaart opnieuw gepubliceerd, waarbij de gemeentelijke reacties zijn toegevoegd aan de betreffende locaties waar inwoners positieve of negatieve beoordelingen hebben gegeven.

De bijgewerkte plankaart is beschikbaar op onze website via de volgende link:

Laadpalen plankaart 2023-2030 | Gemeente Noordenveld

Plaatsing laadpalen

Wellicht ten overvloede wil ik nogmaals benadrukken dat het hier om planlocaties gaat. Laadpalen worden pas geïnstalleerd wanneer er daadwerkelijk een concrete aanvraag goedgekeurd is van een inwoner die geen eigen oprit heeft en een elektrische auto bezit. Daarnaast kan de gemeente er in bepaalde gevallen zelf ook voor kiezen om strategisch gelegen laadpalen te plaatsen. Of in 2030 daadwerkelijk op alle locaties in de plankaart laadpalen zullen staan, zal afhangen van de ontwikkelingen in het elektrisch vervoer.

Mocht u naar aanleiding van dit bericht nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact met opnemen met:​​​​

Aafke Hania beleidsmedewerker verkeer, 088 050 82 25, A.Hania@noordenveld.nl