Nieuws vanuit woonzorgcentrum De Hullen

Informatie voor de wijk Hullenveld

juni 2023

De eerste maanden van 2023 liggen achter ons. Terwijl dit stuk wordt geschreven genieten we van de eerste zonnestralen. Eindelijk wordt de temperatuur hoger en kunnen we vaker naar buiten om te genieten van de natuur, een drankje op het terras en het praatje met elkaar. Wij willen u graag betrekken bij De Hullen en nodigen u dan ook van harte uit om dit verslag te lezen. Een verslag waarin wij u vertellen over De Hullen, het Alzheimercafé, maar u ook uitnodigen om 15 juni naar De Hullen te komen.

Wij wensen u veel leesplezier.

Wie wonen er in woonzorgcentrum De Hullen

Voordat wij van alles vertellen over wat we zoal doen is het misschien goed om ons voor te stellen. Het woonzorgcentrum De Hullen, wat is dat, wie wonen daar en wat bieden wij?

De Hullen in één van de locaties van Interzorg en bestaat uit vier afdelingen, in totaal zijn er 131 appartementen en wonen er 136 mensen. De doelgroep van De Hullen zijn mensen die zorg nodig hebben en niet meer in staat zijn om alleen te wonen. Om in De Hullen te kunnen wonen heb je een indicatie nodig van het CIZ.

Wonen en zorg zijn twee speerpunten binnen de locatie, dàt is wat we de bewoners bieden.

De mensen wonen in De Hullen en wij bieden ze de zorg die wenselijk is. Daarnaast staat welzijn hoog in het vaandel. Hebben wij oog voor de bewoner en vinden wij het belangrijk om onze bewoner te kennen, zodat we ook op dat gebied die zorg kunnen bieden die de bewoner nodig heeft.

Die zorg bieden wij als team, bestaande uit zorgmedewerkers, medewerkers facilitair, de behandeldienst en indien nodig en gewenst met andere professionals. Verder is er nauw contact met huisartsen, Stichting WiN, Alzheimercafé, de bibliotheek en verschillende plaatselijke ondernemers.

Wij zijn trots op wat wij kunnen betekenen voor onze bewoners en bieden hen graag een echt thuis(gevoel)!

Wat gebeurt er in woonzorgcentrum De Hullen

Naast de geboden zorg organiseren wij diverse activiteiten voor onze bewoners. Wij nemen u graag mee in wat er de afgelopen maanden heeft plaatsgevonden binnen De Hullen: Stichting Vrienden van Interzorg

Deze samenwerking is en blijft waardevol. Door de bijdrage vanuit de Stichting Vrienden van is het mogelijk gemaakt om:

• Carnaval te vieren. In februari ging het los in De Hullen. Waar ze in het zuiden van Nederland kunnen feestvieren tijdens carnaval kunnen we dat in Drenthe ook.

Wat een gezelligheid op 22 februari jl. aan de Ceintuurbaan in Roden. Bewoners, vrijwilligers en medewerkers liepen verkleed rond, er was muziek, een drankje en een hapje. Bert Solo verzorgde een geweldig optreden. Iedereen genoot op zijn/ haar manier van de drukte en na afloop werd gezegd: volgend jaar doen we dit weer!

• Op 13 maart werden de drumstellen opgesteld voor de deelnemers van huiskamer ’t Veurhuus en bewoners van afdeling de Borgen. Hit it happines uit Roden nam de deelnemers een uur lang mee in de wereld van het drummen. Zestig minuten lang ritmisch meespelen en genieten van de muziek. Onvergetelijk en zeker voor herhaling vatbaar.

• Dinsdag 21 maart, in de week van het Groninger Woord, hebben wij op afdeling de Borgen drie praatplaten mogen ophangen; eentje in het Drents, eentje in het Fries en eentje in het Gronings. Direct na het ophangen, leidde het samen kijken en lezen al tot mooie gesprekken en het delen van herinneringen.

• De lente is aangebroken, het zonnetje breekt steeds vaker door. Dat betekent dat we meer buiten zijn om te wandelen, te fietsen maar ook op het terras de eerste zonnestralen in je gezicht voelen hoort daarbij. Om hier optimaal van te kunnen genieten is er gestart met het opknappen van de diverse terrassen rondom De Hullen. Gereedschap, bakken, bloemen en aarde zijn aangeschaft om aan de slag te kunnen.

Qauttrofiets

De Quattrofiets is er, we kunnen erop uit! Samen met Stichting Vrienden van, opbrengstenvanuit diverse activiteiten, donaties en andere bijdragen is het gelukt om voor de bewoners van De Hullen en andere belangstellenden de quattrofiets aan te schaffen.

Op donderdag 15 juni om 14.00 uur wordt de eerste rit gereden, wij laten dit moment niet ongemerkt voorbijgaan. Van 13.30 tot 15.30 uur is er muziek in De Hullen en worden aanwezigen getrakteerd op een ijsje. U bent van harte welkom om mee te komen genieten!

Vanaf 15 juni is de fiets beschikbaar, ook voor u. Wilt u gebruik maken van de duofiets of de quattrofiets dan kunt u contact opnemen met de gastdame van De Hullen via telefoonnummer 050-3650250. Zij informeert u graag over de mogelijkheden

Alzheimercafé

De samenwerking met het Alzheimercafé blijft van kracht. De eerste donderdag van de maand organiseert het Alzheimercafé de bijeenkomst in het restaurant van De Hullen.

Informatie hierover vindt u ook in De Krant. Heeft u belangstelling, wees welkom!

Feest De Hullen

De eerste voorbereidingen van het tuinfeest in 2023 zijn gestart. Er is overleg met het buurtnetwerk Hullenveld geweest en met elkaar is afgesproken dat het feest dit jaar plaatsvindt op 13 september.

Meer informatie over de tijd, de invulling van het feest etc. volgt.

Wij hopen u op 13 september te mogen begroeten in De Hullen.