Wandelknooppuntennetwerk Drenthe in Hullenveld

Bij de meeste fietsers is het fietsknooppuntennetwerk al een bekend fenomeen. Onbezorgd fietsen van knooppunt naar knooppunt en niet de weg kwijt raken.

Minder bekend is dat in Nederland ook een wandelknooppuntennetwerk uitgerold wordt. In grote delen van Nederland is dit knooppunten netwerk al gerealiseerd; Drenthe bleef tot nu achter en de gemeente Noordenveld bleef nog een witte vlek in dit netwerk. Daar komt echter rap een einde aan. Aan de zuidoostkant van de gemeente worden de bekende paaltjes al in de grond gezet. Voor de noordwestkant van de gemeente is er alleen nog een plan, maar binnen twee jaar zal de gehele gemeente Noordenveld voorzien zijn van de bekende routepaaltjes en zal het mogelijk zijn om aan de hand van wandelknooppunten door de gemeente en ver daarbuiten te wandelen zonder te verdwalen.

Wat houdt dit voor onze wijk Hullenveld in ? Ook door Hullenveld zullen enkele routes lopen. Er is een route gepland komende vanaf de Brink, over de Norgerweg, langs Beek en Bosch naar de J. Fabriciusstraat en het v.d. Leeuwplantsoen. Door de Theo Thijssenstraat en over het Jetsesplantsoen naar de Scheepstrastraat. Daar wordt de Ceintuurbaan overgestoken en door het Hullenbosje gaat het dan naar het wandelpaadje dat parallel loopt aan het fietspad langs de hockeyvelden. Bij de Nieuweweg verlaat het routenetwerk de wijk.

Midden in het Hullenbosje is er een aftakking (knooppunt). De route gaat naar het bruggetje over de Loop en komt uit op de Hullenweg. Daar is een knooppunt; er kan dan zowel naar links als naar rechts verder gewandeld worden.

De routes zijn op dit moment nog voorlopig. Er vindt overleg met de grondeigenaren plaats over de exacte uiteindelijke route. De verwachting is dat dat in onze wijk dat weinig bezwaren zal opleveren. De regie bij de uiteindelijke vaststelling van het netwerk ligt bij het recreatieschap Drenthe.