Nieuws vanuit zorgcentrum de Hullen


Het tweede kwartaal van 2022 ligt achter ons. Maanden met verschillende feestdagen en gezelligheid, en de maanden van de lente, het mooie weer en de wat langere dagen. En wat hebben we al kunnen genieten de zon. Bewoners die een wandeling maken of gewoon op het terras genieten van het uitzicht. Graag geven we een beeld van de gezelligheid in De Hullen en wat we zoal hebben gedaan.

Vrienden van Interzorg
De Vrienden van Interzorg hebben het weer mogelijk gemaakt om het welzijn van de
bewoners te vergroten. Zo zijn de lampen boven de biljarttafel vervangen, kunnen er
bloemen worden gekocht voor in de vensterbanken en is de vijver in oude glorie hersteld.
De fontein doet het weer, de vissen zwemmen rustig rond in schoon water, de begroeiing
wordt langzaam wat voller, een lust voor het oog. Wij bedanken de Vrienden van Interzorg
hartelijk voor de bijdrage!

VOR
Op 2 juli zijn er verschillende bewoners een middag op stap geweest met de VOR. Een mooi initiatief waar we heel erg blij mee zijn. De bewoners reden dit keer door het Drentse landschap langs oude dorpjes, hunebedden, heidevelden en uitlopers van de Hondsrug. In Gasteren bij restaurant Brinkzicht werd gepauzeerd. Een kopje koffie/ thee, een glas frisdrank, met wat lekkers ging er wel in. Een paar heerlijke uurtjes.

Alzheimercafé
Op 12 mei en 2 juni hadden we weer gasten in De Hullen. Het Alzheimercafé en woonzorgcentrum De Hullen hebben een mooie samenwerking gevonden. Op beide avonden stond de koffie en de thee klaar voor de bezoekers. Voor zolang als gewenst zetten wij graag de deuren open voor de gasten van het Alzheimercafé.

Dementie Noordenveld
Samen met andere betrokkenen zijn we gestart met het opzetten van de zorgkaart Dementie in Noordenveld. Het gaat hierbij om een document, een powerpointpresentatie waarin informatie te vinden over verschillende organisaties binnen Noordenveld die betrokken kunnen zijn bij dementie. Denk hierbij aan huisartsen, de gemeente, Interzorg De Hullen, het Gastenhuis in Roden etc. Ook hier is sprake van een mooie verbinding waarin we elkaar steeds beter te vinden.


Bent u benieuwd wat u zou kunnen doen wanneer u iemand in uw buurt aantreft die verward
lijkt? Via internet kunt u hierover veel informatie vinden. Ook een test hoe je dementie kan herkennen is op deze website te vinden: https://www.samendementievriendelijk.nl/