Asfaltonderhoud Maatlanden 17 en 18 mei

Dit bericht ontvingen we van de gemeente:

Wat gaat er gebeuren

De asfaltdeklaag van de Maatlanden en Roderweg wordt vervangen. Het gaat daarbij om het wegvak vanaf de Koeriersstraat t/m Statenlaan en een gedeelte van de Maatlanden. De Maatlanden is gedurende 2 dagen afgesloten vanaf de rotonde Hofstedenlaan. Dat geldt ook voor de Roderweg vanaf de Koeriersstraat en vanaf de Statenlaan.

Wanneer wordt de werkzaamheden uitgevoerd

Op maandag 17 en dinsdag 18 mei 2021 worden de werkzaamheden uitgevoerd.

Waarom worden de onderhoudswerkzaamheden nu uitgevoerd

Het asfaltonderhoud aan de kruising Roderweg-Maatlanden stond al op de planning voor 2021, maar moest afgelopen week onverwacht naar voren worden gehaald. Dat heeft te maken met de planning van wegwerkzaamheden in het centrum van Roden. Voor die werkzaamheden aan de HOV2 (Kanaalstraat, Julianaplein en Groningerstraat)  wordt vanaf 25 mei 2021 een omleidingsroute ingesteld via de Ceintuurbaan Zuid, Roderweg en Maatlanden. Die omleidingsroute zal tot eind november gelden. Daar voor aan willen we de kruising Roderweg-Maatlanden opgeknapt hebben, omdat een dergelijke klus niet gewenst is in een omleidingsroute.

11 mei zullen er vooraankondigingsborden worden geplaatst langs de Roderweg, Maatlanden en Statenlaan. Op deze wijze wordt het dagelijkse verkeer geïnformeerd.

Hoe wordt het verkeer omgeleid

Het verkeer vanuit Nw. Roden en de Stinsenweg wordt omgeleid via de Havenzathenlaan en Hofstedenlaan.

Verkeer vanaf de Ceintuurbaan Zuid en vanuit Roden centrum (Nieuweweg) wordt omgeleid via de Ceintuurbaan West en de Heijmanslaan. De paaltjes op de kruising Ceintuurbaan West-Torensmalaan worden tijdelijk verwijderd.

Verkeer over de Maatlanden richting Norg wordt omgeleid via de Hofstedenlaan, Havezathenlaan en Stinsenweg.

Ook het fietsverkeer van en naar het centrum van Roden wordt m.b.v. borden omgeleid.

Overige informatie

De hulpdiensten en de hockeyclub zijn ingelicht over de wegafsluiting.

Door de korte voorbereidingstijd voor dit werk was het helaas te kort dag om er in De Krant en het Roder Journaal nog een artikel aan te wijden.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.