Bericht vanuit woonzorgcentrum de Hullen

augustus 2023

Inleiding

Wij willen u graag betrekken bij De Hullen en nodigen u dan ook van harte uit om dit verslag te lezen.

Wie wonen er in woonzorgcentrum De Hullen

Voordat wij van alles vertellen over wat we zoal doen is het misschien goed om nogmaals heel kort onszelf even voor te stellen: woonzorgcentrum De Hullen, wat is dat, wie wonen daar en wat bieden wij?

De Hullen is één van de locaties van Interzorg en bestaat uit vier afdelingen, in totaal zijn er 131 appartementen en wonen er 136 mensen. De doelgroep van De Hullen zijn mensen die zorg nodig hebben en niet meer in staat zijn om alleen te wonen. Om in De Hullen te kunnen wonen heb je een indicatie nodig van het CIZ.

Wonen en zorg zijn twee speerpunten binnen de locatie, dàt is wat we de bewoners bieden. De mensen wonen in De Hullen en wij bieden ze de zorg die wenselijk is. Daarnaast staat welzijn hoog in het vaandel. Hebben wij oog voor de bewoner en vinden wij het belangrijk om onze bewoner te kennen, zodat we ook op dat gebied die zorg kunnen bieden die de bewoner nodig heeft.

Die zorg bieden wij als team, bestaande uit zorgmedewerkers, medewerkers facilitair, de behandeldienst en indien nodig en gewenst met andere professionals. Verder is er nauw contact met huisartsen, Stichting WiN, Alzheimercafé, de bibliotheek en verschillende plaatselijke ondernemers.  

Wij zijn trots op wat wij kunnen betekenen voor onze bewoners en bieden hen graag een echt thuis(gevoel)!

Wat gebeurt er in woonzorgcentrum De Hullen

Het tweede kwartaal van dit jaar verliep rustig. We hebben kunnen genieten van prachtige zonnige dagen, op sommige dagen was de temperatuur zelfs tropisch, zo warm. We zochten de rust op, deden wat nodig was maar alles een stapje langzamer. En dat was goed!

Eerste rit quattrofiets

De uitschieter in juni was het feest rondom de eerste rit met de quattrofiets. Er werd flink uitgepakt om dit groots te vieren. Bert Solo verzorgde een geweldig optreden, er werd uitbundig meegezongen.

Anja’s ijscokar was er ook bij. Anja deelde met plezier de ijsjesuit. Een heerlijk verkoelende versnapering die door de bewoners, vrijwilligers en medewerkers erg werd gewaardeerd.

Om het compleet te maken was er nog de borrel. Er was een advocaatje met slagroom, een biertje of frisdrank naar keuze. De eerste rit werd gereden met drie bewoners en de begeleider, daarna volgden nog verschillende ritten met bewoners, vrijwilligers en medewerkers.

Wij kijken terug op een bijzonder jaar wat betreft de aanschaf van de quattrofiets. De vele activiteiten die werden georganiseerd, de donaties die we mochten ontvangen, de bijdrage vanuit de plaatselijke ondernemers, HartingBank en Stichting Vrienden van Interzorg maakten het mogelijk om uiteindelijk de fiets aan te schaffen en op 15 juni het feest te kunnen vieren ter ere van de eerste rit met quattrofiets.

Ook u kunt gebruik maken van de quattro- en duofiets. Via de gastdame van De Hullen maakt u een afspraak. Het telefoonnummer waarop u haar kunt bereiken is 050-3650250. Zij informeert u graag over de mogelijkheden

Zomerfeest De Hullen

Zoals eerder aangegeven vindt het zomerfeest in en rondom De Hullen plaats op woensdag 13 september. De eerste voorbereidingen van het tuinfeest in 2023 zijn gestart. Er is regelmatig overleg met de heer T. Podt en de uitnodiging aan u om een marktkraampje te huren is op de website van Hullenveld geplaatst. U bent harte welkom om hier gebruik van te maken. U kunt zich opgeven via emailadres a.lepair@interzorg.nl.

Het goede doel voor 2023/2024 bekend: Circus in de Zorg naar Roden laten komen in 2024. Maar wat doet Circus in de zorg precies:

Circus in de Zorg: alles voor een glimlach

Wie wordt er niet vrolijk van: een bezoek aan het circus. Zwierende acrobaten, de grappige clown en honden die de leukste kunstjes doen. Zeker voor bewoners van zorginstellingen een leuk dagje uit, waarbij oude herinneringen weer tot leven komen. Hier maakt het team van Circus in de Zorg zich iedere voorstelling opnieuw sterk voor. Inclusief circustent en pipowagen strijkt het team van Alex Sijm iedere paar dagen bij een andere zorginstelling in Nederland neer. Juist die onvergetelijke ervaring met een mooie glimlach, daar doen ze het voor!

Voor meer informatie verwijzen we graag naar de website: Circus in de Zorg: alles voor een glimlach (ncz.nl)

We gaan ons inzetten ook dit doel te verwezenlijken. Een doel dat breder reikt dan alleen de bewoners van De Hullen. We willen graag ook u, de buurtbewoners, kinderen van de basisschool, Stichting WiN, contactpersonen en anderen een onvergetelijke ervaring met een glimlach bezorgen. Een mooie samenwerking met verschillende andere organisaties waar we naar uitkijken!

Net als vorig jaar gaan we verschillende activiteiten organiseren om het geld te verzamelen dat nodig is om deze wens uit te laten komen. Wilt u een financiële bijdrage leveren?

Dat kan! In de hal van De Hullen (naast de liften) hangt een brievenbus. Daar kunt u uw donatie in doen. Alvast hartelijk dank.

Wij zien u graag op woensdag 13 september tussen 11.00 en 16.00 uur in en rondom De Hullen.