Stand van zaken Ronerborg locatie.

bouwkraanOp 27 oktober 2016 heeft het college, de Raad van de gemeente Noordenveld per brief op de hoogte gebracht van de stand van zaken voor de Ronerborg-locatie.

Ook geïnteresseerde projectontwikkelaars en potentiele bewoners hebben een brief van gelijke strekking gekregen.

De inhoud van die brief is als volgt:

Stand van zaken Ronerborg-locatie

27-10-2016

Geacht raadslid,

Vlak voor de zomervakantie hebben wij, voor de ontwikkeling van de Ronerborg-locatie, afscheid genomen van Wind Vastgoed als beoogd ontwikkelaar. De afgelopen periode hebben wij ons bezonnen over het vervolg voor een invulling van deze locatie. Graag informeren u via deze brief over de stand van zaken.

Interesse

Vanuit zowel marktpartijen als potentiële bewoners is er veel interesse in de ontwikkeling van de locatie getoond. Wij merken een grote belangstelling van de groep potentiële bewoners en willen graag zo spoedig mogelijk tot ontwikkeling van de locatie komen. Echter, gezien het wettelijk kader, alsmede de grote belangstelling van marktpartijen, hebben wij besloten een aanbestedingstraject in te zetten om tot ontwikkeling van deze locatie te komen.

Planning

Wij verwachten dat we ongeveer vijf maanden nodig hebben voor het aanbestedingstraject. Daarnaast zal de ontwikkelaar aan wie het werk gegund gaat worden, tijd nodig hebben om tot een vergunningaanvraag te komen. Wij gaan ervan uit dat niet eerder dan eind 2017 een start gemaakt kan worden met de bouw van de woningen.

De potentiële bewoners alsmede de bij ons geïnteresseerde marktpartijen worden via bijgevoegde brieven geïnformeerd. Zodra wij meer zicht hebben op de uiteindelijke start van de bouw, informeren wij u hierover.

Vragen

Wanneer u nog vragen heeft, neem dan gerust contact op met mevrouw A.H. Roeters van de vakgroep Gebiedsontwikkeling via telefoonnummer 14 050.