Energietransitie in Hullenveld

Wat kunnen we met z’n allen in Hullenveld doen om minder of geen gas meer te gebruiken? 

Tijdens een bijeenkomst (link naar programma en aanmelding) op donderdag 7 april hoor je hoe de gemeente de toekomst van warmte in Noordenveld ziet, wat de Warmtevisie is, en wat mogelijke alternatieven zijn om onze woningen te verwarmen. Inwoners van Energieke Buurten vertellen hoe zij bezig zijn met het verduurzamen van hun woningen. En een adviseur van het Drents Energieloket geeft informatie en advies, zodat je ook hoort hoe jij kunt meedoen!

Plan voor energie projectgroep in Hullenveld.

Ook binnen onze wijk zijn al enkele bewoners actief bezig zich te oriënteren op hoe ze dat voor zichzelf en voor Hullenveld kunnen realiseren. Begin maart zijn een aantal mensen van het buurtnetwerk bij elkaar gekomen om te brainstormen hoe wij als wijk verder kunnen met het thema energie besparing. Bij deze gelegenheid was ook Richard Ton van de Energiecoöperatie Noordseveld aanwezig. Op basis van het grote aantal aanmeldingen voor de warmte scan denken wij dat in onze wijk hiervoor veel interesse is. 

In deze bijlage is de analyse van alle 164 uitgevoerde warmtescans te vinden.

De vraag is hoe gaan we nu verder? Met andere woorden wat kunnen we doen om een volgende stap of stappen te zetten met projecten die concrete besparingen opleveren. We willen graag gebruik maken van expertise en ervaringen die er binnen onze wijk zijn. Er zijn allerlei mogelijkheden maar welke is geschikt? Allerlei vragen waarop we nu nog geen antwoord hebben en daarom willen wij vragen of u belangstelling heeft om (actief) mee te doen, of wellicht suggesties heeft.

Stuur uw reactie aan hullenveld@ziggo.nl. Op basis van de reacties zullen onderwerpen verder worden uitgewerkt naar plannen. Voor de projectgroep i.o. zoeken wij nog enkele enthousiaste wijkbewoners.