In onze wijk hoor je erbij…

(versie september 2021)

Beste buurtgenoot van de wijk Hullenveld in Roden.

Een mooi, leefbaar en veilig Hullenveld. Dat wil iedereen. Nu en in de toekomst. Dat lukt het beste als we daar als bewoners samen voor gaan. De kerngroep Hullenveld is al een tijdje bezig allerlei activiteiten te stimuleren. De groep wil graag, samen met u, de wijk Hullenveld tiptop houden. Samen sterk dus. Dat is logisch, want een prettig woon- leef- en werkklimaat is voor iedereen belangrijk. De kerngroep wil u graag daarbij betrekken.

Een goed gevoel over de wijk ontstaat als onder meer de bestrating, groen- en speelvoorzieningen, verkeer, vervoer en de toegankelijkheid op orde zijn. En natuurlijk ook aandacht voor sociale aspecten als eenzaamheid en behoefte aan contacten en activiteiten.

De kerngroep

Elke wijk in Roden kent een zgn. wijkbelangenvereniging, die de contacten tussen de wijk en de gemeente onderhoudt. In onze wijk Hullenveld kwam dit niet van de grond. Om de belangen en communicatie vanuit onze wijk met de gemeente toch goed te laten verlopen heeft een aantal bewoners enkele jaren geleden het initiatief genomen en de kerngroep Hullenveld opgericht. De groep komt maandelijks voor overleg bij elkaar. De afgelopen jaren zijn er diverse initiatieven ontplooid. Middels deze brochure willen wij graag alle bewoners van de wijk Hullenveld in het kort hiervan op de hoogte brengen. De namen van de huidige leden van de kerngroep vindt u op de website www.hullenveldroden.nl . Nog veel meer informatie vindt u op de website.

De wijk.

De wijk Hullenveld in Roden is het gebied dat begrensd wordt door: Nieuweweg, Zuidenveld, Norgerweg, Hullenweg (incl. Noorderkroon), en fietspad langs de hockeyvelden.

Buurtverbinders. 

Hullenveld heeft zogeheten buurtverbinders. Dat zijn bewoners van een bepaalde straat in de wijk Hullenveld. Zij zijn contactpersonen die aan de kerngroep doorgeven over wat er speelt in hun straat. Zij zijn de ogen en oren voor de kerngroep en voor u het aanspreekpunt in de straat. Enkele keren per jaar is er overleg tussen de kerngroep en de buurtverbinders om alle zaken te bespreken die in onze wijk spelen. U kunt op de website zien wie voor uw straat de buurtverbinder is. Voor enkele straten zoeken wij nog een buurtverbinder.

Website.

Om u als bewoner zo goed mogelijk op de hoogte te houden is een website gemaakt. (www.hullenveldroden.nl). Daarop staat allerlei informatie over zaken die in onze wijk speelden en spelen. Ook nieuwe berichten over de wijk worden hierop regelmatig geplaatst. Geef gerust nieuwtjes en activiteiten door via email: hullenveld@ziggo.nl.

Nieuwsbrief.

Aanvullend op de website wordt periodiek een digitale nieuwsbrief uitgebracht. Daarin staan allerlei wetenswaardigheden die belangrijk kunnen zijn voor u als bewoner. Inmiddels zijn er ruim 230 gezinnen in onze wijk die deze nieuwsbrief ontvangen. Wilt u deze nieuwsbrief ook ontvangen ? Dan kunt u zich aanmelden via de mail: hullenveld@ziggo.nl. of via een link op de website. Bewoners die niet digitaal bereikbaar kunnen of willen zijn kunnen ook een schriftelijke nieuwsbrief ontvangen. Zij kunnen zich aanmelden bij de deelnemers aan de kerngroep.

De Wijkschouw.                                                                                                            

Eén keer per jaar geven alle buurtverbinders aan waar in hun straat tekortkomingen zijn of zaken die overlast geven. Dit is de zgn. voorschouw. Deze bevindingen worden door de kerngroep voorgelegd aan de gemeente, die daarna meestal snel aan de slag gaat om het gesignaleerde weer tot ieders tevredenheid te herstellen. In het overleg met de buurtverbinders wordt geëvalueerd in hoeverre er uitvoering is gegeven aan de genoemde aandachtspunten tijdens de wijkschouw.

De Whatsapp-groep over de veiligheid. 

In onze wijk is inmiddels door de kerngroep ook een buurt WhatsApp-groep geactiveerd. Meldingen over verdachte zaken kunnen snel binnen deze Whatsapp-groep uitgewisseld worden. Bv. u ziet of hoort iets verdachts over een inbraak of vandalisme in uw buurt, dan kunt u dat in de groep melden.  Als u als bewoner van Hullenveld beschikt over een smartphone kunt u zich aanmelden bij de Whatsapp-groep via mail: hullenveld@ziggo.nl. Wij zorgen er dan voor dat uw mobiele telefoonnummer wordt opgenomen in de Whatsapp-groep. Meldingen binnen de Whatsappp-groep dienen in principe alleen te gaan over onveilige situaties. In het kader hiervan zijn inmiddels in Hullenveld ook borden geplaatst ‘Attentie buurtpreventie”.

Stimuleren van activiteiten in de wijk.

De kerngroep Hullenveld wil ook de behoefte aan contacten en/of activiteiten in de wijk inventariseren en vervolgend stimuleren dat ze tot stand komen. Anders gezegd: Hoe kunnen wij samen met de bewoners de wijk Hullenveld nog plezieriger en leefbaarder maken. Mochten er bijvoorbeeld wensen zijn om iets te organiseren dan kunnen wij behulpzaam zijn bewoners met dezelfde interesses samen te brengen. Voorbeelden: een tuinclub, koffieochtend, jeu-de-boule competitie, een wandelclub, een werkgroep straatmeubilair, samen eten in de Hullen, kegelen onder de Noorderkroon, een kook/eetclub, straatfeest, bezoeken van ouderen, etc., etc. Laat gerust weten of u  activiteiten wilt organiseren of eraan mee wilt doen. Uw naam of adres of telefoonnummer kunt u dan aan de kerngroep of uw buurtverbinder doorgeven zodat zij kunnen proberen gelijkgestemden bij elkaar te brengen.

Suggesties en ideeën inventariseren.

Hebt u verder nog suggesties of goede ideeën waarbij de kerngroep een rol kan spelen, dan horen wij die graag via de mail of de buurtverbinder in uw straat of anderszins. Wilt u zich organisatorisch inzetten voor de wijk, neem dan ook contact op.

Tenslotte nog dit:

Wij gaan vanzelfsprekend zorgvuldig om met ieders gegevens zoals uw telefoonnummer en mailadres. Die gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Voor meer informatie kijk op de website www.hullenveldroden.nl. Alle verslagen van bijeenkomsten, de nieuwsbrieven, en andere wetenswaardigheden vindt u op deze website. Daar ziet u ook de namen, adressen en telefoonnummers van de leden van de kerngroep en de buurtverbinders.