Gemeente wil wijkgericht gaan werken.

Uit het voorwoord van de nota wijkgericht werken:

“Voor onze inwoners is het beheer van de openbare ruimte de meest zichtbare taak van de gemeente. Bijna dagelijks zien zij onze beheermedewerkers onderweg of aan het werk om de leefomgeving mooi, veilig en netjes te houden. Naast hun feitelijke taak hebben de beheermedewerkers daarom nog een belangrijke rol: zij zijn het gezicht van de gemeente.

Met de invoering van het Wijkgericht werken willen we als gemeente nog dichter bij onze inwoners komen te staan. We willen het voor onze inwoners gemakkelijker maken om zelf met ideeën en initiatieven te komen voor het verbeteren van hun leefomgeving. Met vaste gezichten in de dorpen en wijken en een vast aanspreekpunt voor onze inwoners. Hiermee kunnen we kansen en knelpunten eerder en beter signaleren. Dat blijft niet beperkt tot de openbare ruimte, maar gaat over alles wat er speelt in een dorp of wijk.

De belangenverenigingen in onze gemeente zijn en blijven een belangrijke gesprekspartner. Zij hebben met hun inbreng ook bijgedragen aan de uitwerking van het Wijkgericht Werken zoals dat in dit rapport is verwoord. Ik wil hen hiervoor hartelijk bedanken. Ook dank aan de gemeenten die hun ervaringen met Wijkgericht werken met ons hebben gedeeld en aan onze medewerkers die dit voor Noordenveld hebben opgepakt.

Als gemeente zijn we klaar om met Wijkgericht werken aan de slag te gaan en hiermee verdere invulling te geven aan onze Omgevingsvisie: de gemeente is dichtbij, zichtbaar en aanwezig”

Kirsten Ipema

Wethouder Beheer Openbare Ruimte

Voor wie de nota wil lezen: KLIK HIER