Gratis warmtescan en digitale bijeenkomst Warmtevisie 15 december as.

GRATIS WARMTESCAN

De gemeente heeft iedereen in onze wijk een brief gestuurd met een uitnodiging tot het laten maken van een warmtescan. Met zo’n scan kan een goede indruk worden gekregen op welke plaatsen in je huis wellicht verbetering van isolatie mogelijk is. Aanmelden kan tot 12 december as! Ons advies is: MAAK GEBRUIK VAN DEZE MOGELIJKHEID….. Om mee te kunnen doen is het belangrijk dat u eigenaar van uw woning bent. Van hoge appartementen kan helaas geen warmtescan gemaakt worden.

Ook kunt u daarna gratis informatie en tips krijgen over passende isolatiemogelijkheden.

DIGITALE BIJEENKOMST

Verder is er een digitale bijeenkomst gepland op 15 december tussen 19.30 uur en 20.30 uur over de warmtevisie van de gemeente Noordenveld. De Warmtevisie laat per wijk alternatieve manieren zien om warmte op te wekken. De visie geeft inzicht in de wijken waar de gemeente voor 2030 met bewoners stappen willen zetten, zoals Hullenveld. De gemeente wil vóór 2030 met ons bezig om wijkuitvoeringsplannen te maken.

De publieksversie van deze warmtevisie ziet u via deze link: Publieksversie Warmtevisie Noordenveld.

Onze wijk Hullenveld is daarin als één van de eerste wijken benoemd om van het aardgas af te gaan.

Wat u kunt doen en wat dit concreet voor u als inwoner van Hullenveld betekent wordt die avond toegelicht. Aanmelding kan via duurzaam@noordenveld.nl

U ontvangt dan een deelnamelink en een korte uitleg over hoe u Teams gebruikt.

Helaas is op dit moment door de coronamaatregelen alleen een digitale versie mogelijk. U kunt met vragen natuurlijk ook bellen (088-05088888) of mailen met het team Duurzaamheid van de gemeente (duurzaam@noordenveld.nl)

Ook is veel informatie te vinden op de website www.duurzaamnoordenveld.nu

Mocht u de brief van de gemeente gemist hebben, hier de inhoud van die brief: Gratis warmtescan van uw woning.

Warmtevisie gemeente Noordenveld

Op de agenda van de gemeenteraad (10 maart as.) staat een warmtevisie voor de gemeente Noordenveld. Hierin is beschreven welke wijken als eerste op weg gaan naar aardgasvrij verwarmen en koken. Ook onze wijk Hullenveld is daarin genoemd. Het idee is, dat de woningen in onze wijk vóór 2030 “van het gas af zijn” Voor iedereen iets om kennis van te nemen!

Uit de inleiding van dit document:
De aarde warmt op en dat willen we voorkomen. Dat kan alleen als we geen dingen meer doen die slecht zijn voor het klimaat. Daar hoort bij dat we overstappen van aardgas naar hernieuwbare warmtebronnen. Dit heet de warmtetransitie. Zo’n warmtetransitie duurt vele jaren. We kunnen niet overal tegelijk overstappen, er is een planning nodig. Die planning staat in deze warmtevisie. We hebben hierin opgeschreven welke wijken in Noordenveld als eerst op weg gaan naar verwarmen en koken zonder aardgas. We noemen daarbij welke andere warmtebron dan mogelijk is.

Deze publieksversie is een document speciaal voor bewoners van gemeente
Noordenveld. U krijgt antwoord op de vragen:
1) wat is de warmtevisie?
2) wat betekent het voor mij?
4 wat betekent aardgasloos wonen?
4 wanneer is mijn woning aan de beurt?
3) wat kan ik nu al doen?

Hierbij de link naar dit document; Warmtevisie Noordenveld

Digitale bijeenkomst “Kom van het gas af” 29 oktober a.s. (bericht van gemeente Noordenveld)

Kom van het gas af!

Als gemeente Noordenveld streven wij naar een duurzame toekomst voor iedereen. Dit willen wij bereiken door bijvoorbeeld samen stap voor stap van het aardgas af te gaan. Schone energie moet daarvoor in de plaats komen. Dat kunnen we als gemeente niet alleen. Daar hebben we jou bij nodig! Want elke stap, hoe klein of groot ook, brengt ons een stap dichter bij die duurzame toekomst.  

Denk mee en laat je inspireren

Ben je benieuwd wat de gemeente doet om van het aardgas af te komen, maar vooral ook wat je zelf kunt doen? Dat vertellen we je graag tijdens een online bijeenkomst op donderdag 29 oktober van 19.30 tot 21.00 uur.

Programma

19.30 uur          virtuele inloop

19.45 uur          start programma

20.00 uur          mogelijkheid deel te nemen aan één van de volgende sessies:

1)         Toelichting warmtevisie gemeente Noordenveld

2)         Inspiratiesessie met duurzame koplopers uit de gemeente.

Wat hebben zij gedaan?

3)         Wat kun jij doen? Van kleine naar grote duurzame stappen.

In samenwerking met het Drents Energieloket.

20.30 uur          pauze

20.40 uur          Gezamenlijke terugkoppeling uit de verschillende sessies:

Wat kun jij doen en wat kunnen wij samen doen om van het aardgas af te komen?

21.00 uur          Einde

Aanmelden

Wil je deelnemen aan deze informatieve en leuke bijeenkomst? Meld je dan aan via duurzaam@noordenveld.nl Dit kan tot en met 28 oktober a.s. Op 29 oktober ontvang je dan een link waarmee je deel kunt nemen. Graag tot dan!