Nooddrinkwateroefening 20 juni 19.00 uur.

Uit brief van de gemeente dd. 13 juni 2019

Donderdagavond 20 juni 2019 is de parkeerplaats achter Sportcentrum De Hullen, bij de noodlocatie van OBS De Marke, het decor van een oefening. Op die avond wordt er gedaan alsof er ’s middags een hoofdwaterleiding is gesprongen en een deel van Roden langdurig zonder water zit.
Zogenaamd kan een deel van de inwoners van Roden al een aantal uren niet meer handen wassen, het toilet doorspoelen, koffie en thee zetten, groente wassen, aardappels koken, douchen, de tuin sproeien, de wasmachine en vaatwasser gebruiken et cetera.
De Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD drinkwater BV) is ondertussen druk met het plaatsen van een nooddrinkwaterpunt op het parkeerterrein bij sportcentrum De Hullen (bij de noodlocatie van OBS de Marke).
Aan de oefening doen mee:
• medewerkers van het Rode Kruis en de gemeente Noordenveld;
• medewerkers van WMD drinkwater BV;
• en hopelijk u ook als inwoner die zogenaamd zonder water zit!
Doet u mee?
Bewoners zijn uitgenodigd om mee te doen aan de oefening. Wanneer u mee wilt doen, kunt u donderdag 20 juni tussen 19.00 en 20.30 uur naar de noodlocatie van OBS De Marke komen om drinkwater te halen. Hier is een nooddrinkwaterpunt ingericht. In de school is een kleine informatiemarkt ingericht.
Om de situatie zo werkelijk mogelijk te maken, vragen wij u te reageren zoals u in werkelijkheid ook zou reageren. Wij kunnen ons voorstellen dat u aangeeft dat u zonder water zit en hinder daarvan heeft. Daarnaast heeft u ongetwijfeld vragen over hoe lang het nog gaat duren en wat u moet doen. Misschien kunt u van te voren ook nadenken over wat u zou doen in geval van langdurige uitval van water. Kunt u bijvoorbeeld bij familie in de buurt terecht? Douchen op uw werk of bij de sportvereniging? In hoeverre bent u ‘zelfredzaam’? Op de informatiemarkt gaan wij daarover graag met u in gesprek.
Wanneer u mee wilt helpen met de oefening, ontvangt u een kleine attentie als aandenken. Graag tot ziens op donderdagavond 20 juni!


Met vriendelijke groet,
namens burgemeester en wethouders van de gemeente Noordenveld,
Andre Plijter
medewerker openbare orde, veiligheid en rampenbestrijding
afdeling Bedrijfsvoering