Stand van zaken locatie Ronerborg

Brief van Gemeente aan omwonenden dd. 2 maart 2017 met betrekking tot:

Herontwikkeling Ronerborg

Geachte heer/mevrouw,

Op 26 november 2015 bent u als omwonende(n) door de gemeente en de Wind Groep in het gemeentehuis geïnformeerd over de nieuwbouwplannen op de voormalige schoollocatie “de Ronerborg” aan de H. Scheepstrastraat. Door middel van deze brief brengen wij u op de hoogte van de laatste stand van zaken.

Gaandeweg de onderhandelingen tussen de Wind Groep en de gemeente is gebleken dat er niet tot overeenstemming kon worden gekomen over bepaalde voorwaarden. Dit heeft ertoe geleid dat de Wind Groep niet meer het ontwikkelrecht heeft op deze locatie.

Woningen

Om te komen tot een nieuw bouwplan voor de woningen wordt er binnenkort een aanbesteding gevoerd. Hierbij dienen de ontwikkelaars te voldoen aan het bestemmingsplan dat voor deze locatie is gevoerd, en aan het woningtype waarbij de slaap- en badkamer op de begane grondvloer aanwezig zijn. De verwachting is dat er medio 2017 een nieuw plan bekend is.

Gezondheidscentrum

De eerstelijns zorgaanbieders onderzoeken de haalbaarheid van een gezondheidscentrum. Als dit haalbaar blijkt, dan zal het centrum gebouwd worden aan de zijde van de Nieuweweg.

Werkzaamheden

Voorbereidend op de bouw van de woningen wordt in week 12 van 2017 alvast de vijver bij het zorgcentrum “De Hullen” vergroot. De datum van de bouwwerkzaamheden van de woningen is straks afhankelijk van de verkoop.

Zodra het nieuwe plan bekend is, wordt u als omwonende(n) uitgenodigd om van het plan kennis te nemen.

Vragen

Wanneer u nog vragen heeft, neem dan gerust contact op met de heer S. Lap van de vakgroep Gebiedsontwikkeling via telefoonnummer 14 050.