WhatsApp buurtpreventie in wijk Hullenveld van start.

Op 7 december zijn we in Hullenveld gestart met een buurtpreventie WhatsApp-groep.

Inmiddels functioneert de WhatsApp-groep en is iedereen die zich hiervoor heeft aangemeld op de hoogte gesteld en toegevoegd aan de groep.

We hebben de gemeente gevraagd om ook de borden, die aangeven dat er een WhatsApp-groep actief is, te gaan plaatsen. We hopen zo inbrekers -en anderen met snode plannen- af te schrikken.

Een zo groot mogelijke dekking in het netwerk is van belang. Geef u daarom ook op voor deze groep.

Dat kan via een mailtje met uw naam, adres en mobiele nummer naar hullenveld@ziggo.nl. U ontvangt daarna een bevestiging en de spelregels die voor deelname gelden.

De WhatsApp-groep richt zich uitsluitend op het signaleren en alarmeren bij eventuele verdachte zaken. De waarnemer meldt het aan 112 en speelt de informatie via WhatsApp door aan iedereen in de groep.

Om te voorkomen dat de WhatsApp groep ook voor andere zaken wordt gebruikt, is het belangrijk dat iedere deelnemer de spelregels kent en er ook naar handelt.

De code die is afgesproken is de zogenaamde SAAR methode (Signaleren, Alarmeren, App gebruiken, Reageren). Zie voor meer informatie hierover de rubriek Veiligheid op onze website.  Op de landelijke website www.wabp.nl zijn alle deelnemende wijken en buurten met een WhatsApp-buurtpreventie terug te vinden. U kunt op deze website op de kaart zien dat er in Noordenveld meerdere WhatsApp-groepen actief zijn. Ook via die website kunt u aanmelden door te klikken op de spelt.

Meer weten? Kijk op onze website, de website www.wabp.nl, of stel uw vraag via hullenveld@ziggo.nl.