Verkeersveiligheid Hullenveld

verkeersveiligheid-bij-u-voor-de-deurZoals bekend zal op niet al te lange termijn de rotonde “Stuurwold” aan de rand van onze wijk aangepast worden en met name fietsvriendelijk gemaakt worden. In het overleg hierover met de gemeente kwam naar voren dat het kruispunt van de Wijchellaan/ Nijlandspark met de Nieuweweg ook niet bepaald fietsvriendelijk c.q. ongevaarlijk is. Fietsers vanuit het centrum steken hier vaak diagonaal de weg over om hun route verder te vervolgen via de parallelweg richting Nieuw Roden/Rodenveld. In de omgekeerde richting komt het vaak voor dat fietsers niet al bij de Groene Zoom/Koerierstraat of bij de rotonde van het brede fietspad uit de richting Nieuw Roden van rijzijde wisselen, maar doorrijden over het smalle fietspad langs het Weth. Vd Bergplantsoen en dan diagonaal oversteken bij het Nijlandspark.

Tijdens de wijkschouw hebben wij ook de gevaarlijke verkeerssituatie nog eens benadrukt op het kruispunt Westerstraat/Zuidenveld met de Nieuweweg. Ook hier komen fietsers nog wel eens in het gedrang terecht van afslaand autoverkeer. Fietsers worden er als het ware in een fuik gedrongen.

Verheugend vonden we het dan ook te horen dat de gemeente deze klachten serieus neemt. Voor het kruispunt Wijchgellaan betekent dit dat bekeken wordt of de aanleg van vluchtheuvels de oversteek veiliger kan maken en dat een inritconstructie overwogen wordt, waardoor ook de fietsstromen zullen veranderen.

Voor het kruispunt Westerstraat/Nieuweweg (dat in de top-6 staat van verkeersongevallen) betekent het eveneens dat de aanleg van vluchtheuvels overwogen word,  eventueel in combinatie met zebrapaden. Ook wordt gekeken of de fietsstroken aangepast kunnen worden. Voor deze verkeerssituatie zal echter nog budget vrijgemaakt moeten, dus op hele korte termijn staat een en ander nog niet te gebeuren. Alles onder voorbehoud dus.